De voordelen van wol

De voordelen van wol

Een wollen vloerkleed is een ongelooflijk gezonde keuze van vloerbedekking, omdat wol niet de schadelijke giftige stoffen afgeeft die bekend staan als VOC’s en die vrijkomen uit synthetische vezels.
Het is ook een niet-allergeen product en bevordert de groei van bacteriën en huisstofmijt niet, waardoor het een gezonde keuze is.

Wol is elastisch en de vezels kunnen met meer dan 35% uitgerekt worden om daarna even gemakkelijk terug te keren naar hun natuurlijke vorm.
Dit betekent dat wollen tapijten gedurende vele jaren meegaan zonder dat ze tekenen van slijtage vertonen, zodat uw investering in uw wollen tapijt zichzelf snel terugverdient.

Wollen kamerbrede tapijten of karpetten voorkomen effectief warmteverlies, waardoor u minder energieverbruik heeft bij uw verwarmingsinstallatie.
Aangezien tot 10% van de warmte verloren gaat door een ongeïsoleerde vloer, zal een wollen vloerkleed met zijn uitstekende isolerende eigenschappen zeker helpen om dit cijfer te verlagen. 
In de zomer is het omgekeerde waar en zal uw wollen vloerkleed voorkomen dat de warmte opstijgt en uw kamer fris en comfortabel houden.

Wol is van nature 30% beter bestand tegen vlekken dan de beste synthetische vezels.
De natuurlijke lichte waslaag van wol helpt ook voorkomen dat er vlekken in de wol terechtkomen, waardoor er vuil in de buurt van het oppervlak komt, dat gemakkelijke verwijderd kan worden zonder gebruik te maken van agressieve chemische reinigingsmiddelen.

Door het hoge eiwit- en vochtgehalte is wol van nature brandwerend en vertoont het een lagere vlamuitbreiding dan synthetische vezels. Het produceert ook een lagere rookuitstoot, zodat het geen gevaarlijk niveau van koolstofmonoxide en andere giftige dampen veroorzaakt. Door het natuurlijk vochtgehalte is wol ook bestand tegen statische elektriciteit. Wol is een veilige keuze voor u en uw kinderen.