BIC Carpets Ecologische missie

BIC Carpets Ecologische missie: Wist u dat, als we zo blijven leven en verspillen, er tegen 2050 meer vervuiling in de oceaan zal zijn dan vis? Allemaal samen zijn we verantwoordelijk voor de zorg voor het milieu, voor onszelf en voor de komende generaties.

Ons aardse huis omarmen

Allereerst wordt uw tapijt ter plaatse met zonne-energie gefabriceerd, waardoor het productieproces ecologisch verantwoord is. Omdat de juiste ‘look and feel’ zo belangrijk is, gebruiken we garens die glanzen als een natuurlijke vezel en een uitstekende zachtheid hebben. Door garens zoals geregenereerde nylon te gebruiken, verminderen we de wereldwijde afvalberg en de vervuiling van onze planeet, is dat niet geweldig?
De natuurlijke glans van dit product, de zijdeachtige look en feel, de zachtheid en gladheid maken onze
eco-vriendelijke collecties de perfecte oplossing voor uw luxe interieurproject! Uiteraard produceren we ook tapijten met de hoogste kwaliteit natuurlijke garens, zoals wol, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en vele ecologische voordelen.

Onze missie?

Wij streven ernaar om uw interieurproject naar een hoger niveau te tillen door middel van een zinvol ontwerp dat ook voldoet aan de milieustandaarden.

Wat betekent dit in de praktijk?

Wij hebben ons eigen ecologische label ontwikkeld om bij te dragen aan de ecologische revolutie. Onze toewijding aan deze ecologische waarden & filosofie is voor ons even belangrijk als voor onze klanten. Bij B.I.C.-Carpets streven wij ernaar te voldoen aan de milieuvoorschriften die de gezondheid en de veiligheid van onze planeet beschermen. Wij zetten ons in om onze doelstellingen van verbetering te bereiken betreffende het verminderen van het afval van ons productieproces, onze keuze van ecologische hulpbronnen, onze bijdrage aan natuurlijke energiebronnen, enz.

Wat is geregenereerd nylon, vraagt u zich misschien af?
Collecties: Eden, Cilou & Magic

Recycleren

Dit milieuvriendelijke materiaal is gemaakt van gerecycled afval, teruggewonnen uit het milieu, voornamelijk de oceanen. Elk jaar wordt 640.000 ton visnetten in onze oceanen achtergelaten, waarvan miljoenen zeedieren het slachtoffer worden. Gelukkig zijn die visnetten gemaakt van nylon, een hoogwaardig plastic dat volledig recycleerbaar is dankzij de geregenereerde nylonvezel.

Door dit afval opnieuw te verwerken, helpen we ruwe olie te besparen en vermijden we CO2-uitstoot. Het nylonafval wordt gerecycleerd tot zijn oorspronkelijke zuiverheid. Dat betekent dat het zijn oorspronkelijke eigenschappen als nieuw nylon behoudt. Met deze kennis heeft nylon het potentieel om oneindig gerecycleerd te worden, zonder ooit zijn kwaliteit en schoonheid te verliezen. Denk aan cradle-to-cradle.
En ten slotte, door het afval te gebruiken, elimineren we efficiënt afval dat onze planeet vervuilt. Klinkt als een win-win, toch?

Met geregenereerd nylon bieden wij u een veilig proces en een garantie in zuiverheid en kwaliteit van het garen.

Waarom kiezen we ervoor om wol te gebruiken in zoveel collecties?
Collecties: atrar, chelha, fly, gradient fijne wol, isul, luna, mecca, nature, nautilus, parker, pave berberi, pave de luxe, queen, royal, siwa, stone, tosh

Wol

Wol is een 100% natuurlijke grondstof die het hele jaar door door miljoenen schapen wordt geteeld en die een eenvoudige mix van gras, water, lucht en zonneschijn verbruikt. Daarnaast is het een volledig hernieuwbare vezelbron, aangezien schapen elk jaar een nieuwe vacht produceren. Tot slot zijn natuurlijke vezels volledig biologisch afbreekbaar, omdat ze gemaakt zijn van een natuurlijk eiwit, vergelijkbaar met menselijk haar. Als wol wordt weggegooid, wordt het na verloop van tijd afgebroken in de bodem, waarbij waardevolle voedingsstoffen vrijkomen die als meststof in de aarde terechtkomen.

Wilt u meer weten over de voordelen van wol voor uw interieur? Klik dan hier.

Tapijten ontstaat vanuit een combinatie van wol en katoen
collectie: MIRO

Katoen

Gemaakt van de katoenplant, kennen we katoen als een milieuvriendelijk materiaal dat eenvoudig te produceren is en
ongelooflijk veelzijdig. Katoenvezels zijn zacht, sterk en houden kleurstoffen zeer goed vast. Deze eigenschappen maken katoen een fantastisch materiaal voor tapijten, vooral tapijtontwerpen met ingewikkelde patronen en details.

Als het op katoenen tapijten aankomt, zult u merken dat het ongebruikelijk is dat het tapijt volledig van katoen is gemaakt. In plaats daarvan, wordt katoen vaak gemengd met andere
vezels zoals wol, om de voordelen voordelen van meerdere materialen te combineren.

Zoals u ziet, hebben wij goed nagedacht over onze ecologische voetafdruk in alles wat wij vervaardigen en produceren.
De vraag die we u willen stellen:
Staat u te popelen om samen met ons een veilige haven te ontwerpen voor de toekomst van ons milieu en de hele mensheid?