Handtuft in de praktijk

Bij BIC Carpets geloven we dat een tapijt elke ruimte kan transformeren en tot leven kan brengen. Ons ervaren in-house design team zal nauw met u samenwerken om een op maat gemaakt handgetuft tapijt te creëren dat speciaal voor u is. Het ontwerpen van een volledig nieuw tapijt is een vrij ingewikkeld proces en daarom vragen wij u om vanaf het begin van uw project contact met ons op te nemen. Ontdek hieronder ons ontwerpproces op maat.

stap 1: Wat wil ik eigenlijk?
De eerste stap van het op maat gemaakte ontwerpproces is de belangrijkste en misschien wel de spannendste. Denk na over wat u inspireert, en welk kleurenpalet u zou willen. Verder zal de keuze van het materiaal van belang zijn. Wol, fijne wol, lyocell, of juist een combinatie daarvan? En wenst u een 3D effect? De mogelijkheden zijn eindeloos. Als u advies nodig heeft, neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

stap 2: vraag uw render aan
Neem contact met ons op via sales@bic-carpets.be of via uw gekende BIC Carpets contactpersoon. Wij sturen u de gevraagde render binnen de 5 werkdagen toe.

Heeft u een groot project voor de boeg? Om u zo goed mogelijk te helpen, verzoeken wij u ons in een vroeg stadium te betrekken. Op deze manier kunnen wij u verder helpen met alle technische informatie, naden etc..

stap 3: goedkeuring van de render
Na ontvangst van het eerste voorstel, kunt u wijzigingen eisen of ons uw goedkeuring sturen. Zodra u tevreden bent met het artwork, ronden wij de ontwerpen af om ze naar ons productieteam te sturen. Houdt u er rekening mee dat handgetufte tapijten altijd op bestelling worden geproduceerd en een levertijd hebben van 6 tot 8 weken.

stap 4: de creatie van uw persoonlijk artpiece
Uw unieke ontwerp wordt tot leven gebracht met behulp van traditionele handwerktechnieken. Van het spinnen van de wol, tot het tuften, het snijwerk en natuurlijk de afwerking: alles gebeurt met de hand. Door deze traditionele technieken heeft elk tapijt zijn eigen uniciteit en is het van de hoogste kwaliteit.

step 5: congratulations, you receive your unique handtufted rug. After finishing, which is all done by hand. your carpet is ready for departure. Please unroll the carpet within 1 week of receipt to avoid bowing and read the inclosed cleaning & maintenance instructions. You can always find them back here as well. Enjoy!

“In handtuft there are no mistakes, only unique creations”