BIC in-house design team

Eén ding is zeker: we houden allemaal van interieurdesign! Met een passie voor textiel, draagt elk lid van ons team bij tot het vinden van de juiste balans. Dit tussen design, touch en kleuren binnen elk nieuw ontwerp. Door trends te volgen en te luisteren naar de wensen van onze klanten, willen wij het tapijt van uw dromen creëren.

Esther

Esther Van Schuylenbergh is een ontwerpster met een Master in Textielontwerp aan de School of Arts in Gent, België. Na haar afstuderen in 2014 werkte ze als textielontwerpster voor een Belgisch wandbekledingsbedrijf. Daarna begon ze in 2016 haar eigen Gentse ontwerpstudio oprichtte.

In haar studio ontwikkelt ze op haar handweefgetouw geweven textiel dat geschikt is voor interieurtoepassingen. Hier streeft ze ernaar de grenzen van de weeftechniek te verleggen en de mogelijkheden van garen en constructie te onderzoeken om innovatieve structuren te creëren.

www.esthervanschuylenbergh.be

Lindsey

Lindsey Michiels is sales & marketing manager bij BIC Carpets. Zij ontvangt u graag in onze showroom of op onze stand op een beurs. Of laten we een afspraak maken in uw lokaal distributiepunt. Door middel van trendwatching & networking, geeft ze de menselijke touch aan BIC’s klantenervaring. Ook is ze een bron van inspiratie bij het creëren van nieuwe collecties & designs! Af en toe speelt ze met de kleurenpoms of neemt ze een potlood ter hand, hoewel tekenen niet haar fijnste vaardigheid is.

“Voor mij betekent een goed ontwerp meer dan functionaliteit en esthetiek. Bij BIC is het onze missie om uw interieurproject naar een hoger niveau te tillen door middel van een betekenisvol ontwerp dat ook voldoet aan de milieustandaarden”

Ana

Ana Segurado ontwikkelde van jongs af aan een interesse in mode en textieldesign, en in 2010 begon ze aan de opleiding voor mode- en textielindustrieontwerp bij Modatex in Porto. In 2012 won ze de 1e prijs in de Young Fashion Designers Contest en had ze haar 1e deelname aan de Portugal Fashion – Space Bloom.

Als duurzaam modeontwerpster richtte ze van 2015 tot 2021 ANA SEGURADO STUDIO op, een gelijknamig merk dat het langzame leven viert en zich richt op circulair design, bewuste productiepraktijken en doordachte consumptiegewoonten. Mijn passie voor kunst en vakmanschap maakt dat mijn esthetiek zich richt op een minimalistische en tijdloze benadering waarbij kleuren, texturen en hedendaagse afwerkingen worden gecombineerd met uitgebreide en dimensionale structuren”.

Helena

Helena Linhares is een jonge grafische designer met een passie voor interieur design. Het creëren van renders en het omzetten van ideeën in interieur design objecten zijn enkele van haar belangrijkste bezigheden. Daarnaast creëert ze dagdagelijks haar eigen ontwerpvoorstellen, om zo de uitgebreide mogelijkheden in handtuft te laten zien.

Ik geloof oprecht dat een handgetuft tapijt een echt statement piece kan zijn.