Over BIC Carpets

B.I.C. – Carpets staat internationaal bekend voor het vervaardigen van hoogwaardige en op maat gemaakte tapijten volgens de Wilton weefmethode. Onze vakmensen werden meermaals bekroond voor hun uitmuntende expertise, innovatief denken en creativiteit.

Sinds de oprichting in 1956 biedt B.I.C. Carpets een persoonlijke service en levert een uitzonderlijke kwaliteit en flexibiliteit aan zijn klanten overal ter wereld. Onze tapijten vindt u op ambassades en luxejachten, in hotels, directiekantoren en de meest exclusieve residenties.

Vervaardigd in België

Bij B.I.C Carpets houden we de vinger aan de pols van de steeds veranderende wereld van interieurinrichting. Zo kunnen we tapijten vervaardigen die zich aanpassen aan de altijd evoluerende noden van ons cliënteel. Design en kleur hebben immers een aanzienlijke impact op de look and feel van uw omgeving.

Ons bedrijf is gevestigd in België, het centrum van de textielhandel. Van hieruit bedienen we talrijke Europese klanten via een uitgebreid netwerk aan agenten, importeurs en geselecteerde dealers.

handtufted luxury carpets made in europe handmade tufting luxury interior design

Naast wilton geweven luxe tapijten biedt BIC Carpets ook handgetufte tapijten aan, die op aanvraag worden gemaakt. Wilt u een uniek tapijt creëren voor uw interieurproject, dan is BIC Carpets uw perfecte partner in crime.

Een moderne benadering van de tapijtkunst, handtufting resulteert in een tapijt van hoge kwaliteit met een uitstekende uitstraling en touch. Veelzijdig in ontwerp en afwerkingskeuzes, is het vaak de oplossing voor binnenhuisarchitecten en decorateurs om de vloer van hun projecten te verfraaien.

Uw tapijt op maat

Kies uw ontwerp, patroon, motief, stijl, samenstelling, vorm, kleur, gevoel en wij maken uw tapijt op maat. Alle soorten texturen, zoals hoogteverschillen door scheren, cutpile vs looppile en carving kunnen worden toegepast.

“In handtuft bestaan geen fouten, alleen unieke creaties.”

Op zoek naar inspiratie? Download ons designboek of klik hier.

CATALOOG

Ontdek ons volledig gamma in onze nieuwe cataloog

BIC Carpets Aircraft Divisie produceert al meer dan 40 jaar vliegtuigtapijt voor de burgerlijke en commerciële luchtvaart.
Met verschillende weefgetouwen die beschikbaar zijn, kunnen we een breed scala aan hoogwaardige vliegtuigtapijten produceren.

De vliegtuigproducten zijn ontwikkeld met speciale aandacht voor duurzaamheid, design en kleur om een tapijt van topkwaliteit te garanderen. We hebben het tapijt sterker gemaakt zonder het totale gewicht van het product te verhogen.

BIC Classic car tapijten

Op zoek naar autobekleding om uw klassieke auto te restaureren, met respect voor het authentieke?

De wilton geweven BIC classic car tapijten bieden het antwoord.
De Classic Car German square weave tapijten van BIC zijn gemaakt volgens de klassieke wilton weefmethode

Ecologisch

We brengen uw project naar een hoger niveau door middel van een betekenisvol ontwerp dat ook voldoet aan de milieu standaarden

Vlerick Group

Vlerick Group is een Belgische, gediversifieerde familiale groep actief in verschillende industrieën en geografische gebieden, zoals West-Europa, Oost-Europa, India, China en de Verenigde Staten.
De groep is onderverdeeld in 4 belangrijke pijlers.

Referenties

Velen kozen reeds voor het vakmanschap van B.I.C. Carpets. Bekijk hier de vele realisaties