De voordelen van wol

Wol is een natuurlijke en hernieuwbare grondstof. Ontdek de talrijke voordelen hieronder.
Collecties: Atrar, Chelha, Flow, Fly, Gradient fine wool, Heritage,
Nature, Nautilus, Queen, Royal, Stone & Tosh

Brandvertragend
Een stof die volledig van wol is gemaakt, vat niet snel vlam. En als het toch vlam vat, brandt het langzaam en dooft het vanzelf als de vlammenbron wordt verwijderd.

Onderhoudsvriendelijk
Wollen tapijten hebben een natuurlijke beschermlaag die voorkomt dat vlekken worden geabsorbeerd, ze nemen ook minder stof op omdat ze antistatisch zijn. Wol is hypoallergeen: het is bestand tegen bacteriën, schimmel en meeldauw. Bovendien kunnen vlekken gemakkelijk worden verwijderd met een beetje water of een neutrale tapijtreiniger. Lees aandachtig de instructies van de fabrikant.

Duurzaam
Een enkele vezel kan 20.000 keer worden gebogen zonder te breken en heeft nog steeds de kracht om zich te herstellen en terug te keren naar zijn natuurlijke vorm. Hierdoor hoeven kledingstukken minder vaak te worden vervangen en blijven wollen producten van topkwaliteit er langer goed uitzien.

Gebalanceerde thermische isolatie
Het voelt warm aan in de winter en koel in de zomer.

Biologisch afbreekbaar & ademend
Wanneer een natuurlijk garen wordt weggegooid, duurt het slechts een paar jaar om te ontbinden en kan het worden gebruikt om vruchtbaarheid in de bodem te brengen voor de teelt van gewassen. De meeste synthetische garens daarentegen, breken zeer langzaam af. Daarnaast heeft het een groot vermogen om vochtdamp en zweet naast de huid te absorberen, waardoor het extreem ademend is.

Natuurlijke isolator
Wol isoleert uw woning door warmte te leveren en vast te houden, waardoor de energiekosten dalen.
Elastisch
De natuurlijke elasticiteit van het garen betekent dat het goed rekt, maar daarna weer terugkomt in zijn natuurlijke vorm, zodat u jarenlang plezier zult hebben van uw wollen vloerkleed.

Veilig
Het heeft van nature een hoge UV-bescherming.